Wednesday, April 23, 2008

ready to give birth


"now, semua persiapan sudah siap... harap-harap baby yang bakal lahir ini sihat & comel-comel blaka... dah mula rase sakit ni... 20 minit skali dah ni... eeeiii mane la masterG ni... air slusuh belum minum laeiii... hari dah petang, dinner pun lum sampai... masterG pi ambik vitamin kottt...tak pun pi call ambulance... tak pun panggil 'nurse'... tak pun panggil bidan... tak pun... tak pun... tak tauu aaa... "

- Pada kebiasaannya, rabbit branak pada waktu malam...-

14 comments:

ADAM said...

encik,..encik ada jual baka new zealand white?
holland lop encik jual berapa ringgit untuk sepasang?
ada x baka dutch?

mahathir ayub said...

Nzland black ada,Rm50-rm100 bb.Holland lop tu cross dgn Giant Chincilla.Bb umur 1.5bln Rm150-180.

azian9100 said...

memang cantik holland loop tuu.. harga RM150-RM180.00 tuu umtuk sepasang atau seekor.

mahathir ayub said...

Harga ni utk seekor..ini adalah baka pertama sy cross dgn giant.Dlm market semua adalah pure breed @ dah campur dgn dwarf..Ni adalah ujikaji sy yg pertama..Harga tu adalah utk baka2 giant sy yg lain mcm flemish giant,Giant Bouscat n Chincilla.Baka kormersial sekarang.Klu nk boleh terus hubungi sy 0129069292.

mahathir ayub said...

Harga ni utk seekor..ini adalah baka pertama sy cross dgn giant.Dlm market semua adalah pure breed @ dah campur dgn dwarf..Ni adalah ujikaji sy yg pertama..Harga tu adalah utk baka2 giant sy yg lain mcm flemish giant,Giant Bouscat n Chincilla.Baka kormersial sekarang.Klu nk boleh terus hubungi sy 0129069292.

azian9100 said...

So.. holland lop tuu kalau saya nak ada ke? Lagi boleh buat penghantaran ke? Saya kat Mentakab, Pahang. Nak ke tempat en. mahathir rasanya susah sikit lah. Emm.. Lion head tuu ada ke untuk dijual? Kalau ada berapa yek.. harganya??

mahathir ayub said...

Azian kita klu dah minat sangat dgn arnab ni mcmana pun kita nak jugakan..Klu nak lop cross tu blh tapi azian dtg la sini n nnt blh pilih sendiri baka lain yg cantik utk diperlihara.Customer sy biasanya dtg sendiri,ada dari tganu,JB n Alor setar...area s'gor n kl ni,xyah kira aa...ramai gak la yg dtg.

azian9100 said...

Betul lah...macamana pun kena pilih sendiri.. alamatnya kelabu mata dan gila lah saya duk kat reban arnab tuu nanti..Tapi saya tak paham langsung jalan kat KL. Biasa pergi ngan Hubby. Pernah ke Sg. Buloh tapi setakat kat Nursery bunga tuu aje... sebenarnya ada berapa jenis baka yang ada dalam koleksi en. mahathir nie. So.. buat kerja ternak arnab nie sepenuh masa ya..??

mahathir ayub said...

Dah betul la jalan tu,bila dah sampai sg buloh call sy 0172429441.Sy memang buat sepenuhmasa,sebab permintaan memang best..lah.Klu dtg boleh sy terangkan sikit tentang arnab...Sy buat arnab ni,sy test market dlm masa yg sama sy menambahkan lg kuantiti n baka2 arnab.Sekarang ni je sy ada 8 jenis.Klu ada rezeki kwn sy akan ke New Zealand bln 8 ni nak tolong sy import baka2 arnab.

mahathir ayub said...
This comment has been removed by the author.
azian9100 said...

saya ingat saya akan datang nanti..tapi bukan lah masa terdekat nie.. hujung bulan ke.. awal bulan depan ke.. saya akan inform dengan en. mahathir lah nanti kalau nak datang.. tapi mesti datang punya lah.. bukan apa hubby kerja outstation.. so kena tunggu time dia free and cuti..

mahathir ayub said...

Ok la tu.

syah84 said...

en mahathir..... brape berat arnab Nzland black dewase? brape harge arnab Nzland black dewase?

syah84 said...

lg satu, sy lupe nak tanye..... brape berat arnab flemish giant dewase? brape harge arnab flemish giant dewase?