Saturday, February 16, 2008

Welcome to myWabbit farm


Welcome to myWabbit farm....

ni la 'farm' kami...jemputlah datang...
gambar ni,mase kami mula-mula bina 'hutch' untuk Si BOO.
sekarang, 'hutch' dah bertambah 3 kali ganda, dengan kapasiti
kawan-kawan BOO yang laaaagi banyak...lebih x kurang 150 ekor.
Dan akan bertambah..insyaallah, sedikit mase lagi...
dari pelbagai jenis 'rabbit' dan pertambahan bilangannye...


mai...maii...maiii




18 comments:

Aqmalia said...

salam...
en mahathir
saye nk tanye nape wabbit saye tue bile di kacukkan yang betine dalam 2 stgh tahun n yg jantan dalam 3 bulan..bile erk mase sesuai nak satukan dowang?

Aqmalia said...

satu lagi katne farm e mahathir?kot2 berkenan nak g ke....lionhead tue jual ke

mahathir ayub said...

lg 3bln br blh kawin.Kebun kat Sg.buloh.

Aqmalia said...

lame lagi erk?sg buloh paya jaras ke sg buloh jeram erk?lionhead tue jual ke?

mahathir ayub said...

Lot 1614 Jln Gajah 14,Kg Kubu Gajah Sg.buloh. Kat paya jaras le.Dtg la..

Aqmalia said...

owh kat paya jaras sane...saye ingat kat sg buloh jeram nie..cos umah saye di tg karang....ade jual arnab ke?bole tak saye tmpg arnab saye ke en mahathir untk di buntingkan...

mahathir ayub said...

Sangat dialu-alukan.Blh sy tahu jenis apa.Nak dikawinkan dgn jenis apa,Giant Bouscat,flemish,Giant chin @ angora.

mahathir ayub said...
This comment has been removed by the author.
Aqmalia said...

saye tak pastila saye nyer ni jenis pe...sebb tak arif tntg arnab nie...yang lain dari baka saye..agaknyer sayenye nie flemish sebab besa...kalo yang jenis tinge jatuh tue jenis pe erk>?

mahathir ayub said...

telinga jatuh tu lop.Awak bawa je arnab2 betina awak tu,biar sy kawinkan dgn baka sy.

Aqmalia said...

wokey!sekiranye saye nak datang ke kebun tue...leh tak saye tunggu di mane2 area paya jaras tue..sebba tatau sgt g tmpt tue...n kalo le saye nak no contact sekali...

mahathir ayub said...

Ok sampai je kat paya jaras call.0172429441 mahathir

Aqmalia said...

en mahathir
saye nak tanye
nape erk baby rabbit saye kencing kale merah keorenan?confius..

mahathir ayub said...

Byk kemungkinan,makanan n minuman.Yg penting najis xda darah @ jell.Kalau ada cari antibiotik cepat,xkut kena cirit.

Pn. Rohani said...

assalamualaikum.

en. mahathir takde baka Standard Rex ke? baka ni jenis bulu pendek, senang nak jaga sbb tak payah susah2 nak antar grooming mcm angora turki tu. kalau ada, saya nak beli sepsg. baka giant dah reserve sepsg aritu, jgn lupa ye. end of june saya turun kl gi ambik baby giant kat sana.

mahathir ayub said...

Baka s/rex memang bagus,tp ia mesti kat tempat yg sejuk sikit utk jaga kualiti bulunya.

nabil71117 said...

En.mahathir..saya baru lepas SPM..sekarang nie saya mula berjinak dalam penternakan arnab..saya baru mula menternak arnab..arnab saya ada 9ekor kesemuanya..2 besar dan yang lain sume kecil lagi..boleh saya tumpangkan arnab saya tuk dibuntingkan pada en.mahathir?saya nak kacukkan dengan lion head..dan saya nak tanya..macam mana nak kasi arnab gemok dan sehat?

joe said...

salam Bos,semoga berjaya dengan jayanya.